Katsastukset järjestetään poikkeusjärjestelyin. Ohjeita

29.4.2020

Katsastukset

Veneiden katsastukset järjestetään poikkeuksellisesti etänä ja osittain omatoimikatsastuksena. SPV on antanut ohjeet katsastustapahtuman suorittamiseen. Tarkemmat ohjeet, kuinka käytännössä katsastus seurassamme suoritetaan, saa suoraan seuran katsastajalta.

Jukka Häkkinen                         040 5308 207

Jukka Laitinen                           050 3520 453

Pasi Suhonen                            0400 971927

Pekka Valtonen                         040 5231 525

Markus Falck                             0400 859571

Katsastusmaksun voi maksaa seuran tilille ennakkoon, MobilePay-maksuna tai tavattaessa käteisellä suoraan katsastajalle. Maksu on peruskatsastuksesta 25 € ja vuosikatsastuksesta 20 €. Tilinumero on FI40 4165 0010 0320 04 ja MobilePay-maksun tunnus on 38024. Syöttäkää lisätiedoksi maksajan nimi, veneen nimi ja sana katsastus.

SPV:n toimittama ohje:

Vuosikatsastusajankohtaa voi halutessaan jatkaa kesäkuun lopun jälkeenkin, kunhan katsastusmerkintä tulee Suuliin syyskuun aikana.

Vuosikatsastus videoyhteydellä

• Vuosikatsastus tehdään ensisijaisesti videoyhteyttä hyväksi käyttämällä niin, että veneilijä ja katsastaja muodostavat kuvayhteyden matkapuhelimillaan.
  • Veneilijä valmistelee veneen huolellisesti katsastusta varten niin, että hän pääsee puhelimensa kameralla katsastettaviin kohteisiin vaivatta. Kaikki irtovarusteet tulee ottaa ennen katsastusta valmiiksi esille ja mahdollisuuksien mukaan samaan paikkaan esimerkiksi penkille tai pöydälle.
  • Katsastaja pyytää veneilijää kuljettamaan kameran haluamiinsa kohteisiin ja tarkistaa näin veneen ja varustuksen mahdollisimman tarkasti kuten vuosikatsastuksessa.
  • Kun vuosikatsastus on näin valmis, veneilijä kirjoittaa katsastuslomakkeen ja venetodistuksen sovittuun kohtaan katsastusluokan, päiväyksen ja tekstin "omakatsastus" ja näyttää katsastajalle videoyhteydellä, että näin on tehty.
  • Katsastaja merkitsee katsastuksen Suuliin tai kuten vuosikatsastus seurassa on muutoinkin tallennettu.
  • Seura toimittaa veneilijälle katsastustarran ja veneilijä kiinnittää tarran katsastajan antamien ohjeiden mukaan, yleensä edellisen tarran päälle tai sen paikalle.

Vuosikatsastus ilman videoyhteyttä

• Kun videoyhteydellä tapahtuva katsastus ei ole teknisistä tai muista syistä mahdollinen, keskustelevat veneilijä ja katsastaja ensin vuosikatsastuksen sisällöstä ja veneilijä tekee ohjeiden pohjalta omakatsastuksen itse.
  • Kun vuosikatsastus on näin valmis, veneilijä kirjoittaa katsastuslomakkeen ja venetodistuksen sovittuun kohtaan katsastusluokan, päiväyksen ja tekstin "omakatsastus" ja lähettää katsastajalle valokuvan, että näin on tehty. Ellei valokuvan lähettäminenkään ole mahdollista, ilmoittaa veneilijä katsastajalle nämä tiedot puhelimitse tai muuten seurassa sovittavalla tavalla.

Peruskatsastus

• Runkokatsastukset siirretään tarvittaessa syksyyn vesiltä noston jälkeiseen aikaan.
  • Veneelle tehdään silloin kauden alussa vain vuosikatsastus edellä kuvatulla tavalla.