Ilkka Rytkösellä vaiherikas kilpailumatka MM-kisoihin Tšekin Jedovniceen

8.9.2015


Ei tullut mestaruutta mutta ei sitä kukaan muukaan vielä ottanut.

Kisaviikonloppu alkoi lauantai aamun treenillä. Saatiin juuri testit päätökseen ja ajattelin vielä kokeilla yhtä potkuria. Ehdin suoran mitan kiihdyttää ja kääntää poijulla niin veneen oikea ponttooni repesi ja vene upposi. Ponttooni hajosi verran pahasti, että että pitää korjata tehtaalla.

Sitten apujoukot saapuivat: tšekkiläinen David Loukotka tuli apuun ja lähti hakemaan omaa venettä Prahasta jolla hän ajaa Formula 350 -sarjaa. Matkaa 500km meno-paluu ja aikaa eka startti 16.20!

Aika-ajot meni siis sivusuun koska ei ollut venettä, vielä silloin. Vene tuli varikolle 20 min ennen ensimmäistä starttia ja 8-hengen Team alkoi kasata venettä lähtöä varten. 5 min ennen starttia saatiin kaikki valmiiksi ja nippu nappa ehdittiin 1. starttiin. 

Jouduin siis starttaamaan ensimmäiseen erään viimeiseltä paikalta, veneellä jolla en ollut ajanut metriäkään saati sitten yhtään starttia. Ensimmäisen kierroksen jälkeen 7. mutta eestiläinen Rasmus Haugasmägi ajoi ympäri ja startti keskeytettiin. Uusintalähdössä sain paljon paremman startin, kuten kuvasta voi päätellä ja olin ensimmäisellä poijulla 3. Mutta lähtösuoralla italialainen Matteo Gandolfi ajoi ympäri ja samaan rytäkkään ajoi englantilainen Wayne Turner.

Erää ei enää uusittu joten 1. erä keskeytettiin tuloksettomana.

Summa sum maarum. Tallin omalla veneellä olis päästy harjoitusajojen tuloksilla sijoille 7-12 mutta uudella lainaveneellä päästiin 5 parhaan joukkoon ja ensimmäisen suoran vauhdin perusteella oltaisiin taisteltu kultamitalista!

Sunnuntaina piti ajaa 3 starttia mutta koko päivän tuuli 15m/s joten kilpailun valvoja keskeytti kilpailun tuloksettomana.

Nyt kansainvälinen moottoriveneliitto U.I.M selvittää mahdollisuutta järjestää MM-kisa Italiassa lokakuun alussa, joten katsotaan miten käy.