Venepaikat

Ristiinan pursiseura jakaa venepaikkoja tarvitseville Ristiinan satamissa, Kirkonrannassa, Uimalassa, Pökkäänlahdella, Kissalahdella ja Linnaniemen venevalkamassa.

Venepaikkojen kysyntä on jatkuvasti lisääntynyt ja veneiden koko on myös kasvanut. Venepaikkoja voi tiedustella satamakapteeni Pekka Valtoselta numerosta 044 2599 450.

Venepaikkaa haettaessa, venettä vaihdettaessa tai yhteystietojen muuttuessa tulee täyttää venetietojen päivityslomake ja lähettää se satamakapteenille osoitteella Pekka Valtonen, Otto v. Fieandtintie 22, 52300 Ristiina tai. Lomakkeen voi toimittaa myös Kirkkorannan satamatoimiston postilaatikkoon tai sähköpostilla osoitteella: pekka.valtonen(at)pp4.inet.fi. Venepaikkahakemus/venetietojen päivitys löytyy täältä. Hallintaoikeus venepaikkaan syntyy, kun vuokraaja on kirjallisesti tai sähköpostilla ilmoittanut ottavansa vastaan hänelle myönnetyn venepaikan.

Hallituksen vahvistamat venepaikkamaksut laskutetaan kevään aikana. Maksu on ulosottokelpoinen.

Venepaikan vuokrauksen voi lopettaa kirjallisella irtisanomisella tai sähköpostilla suoraan satamamestarille. Varmistathan, että irtisanomisviesti on mennyt perille! Maksamaton laituripaikkamaksu ei riitä ilmoitukseksi laituripaikasta luopumiseen. Mikäli venepaikka irtisanotaan 30.4. mennessä, ei venepaikkamaksua peritä.

Venepaikan edelleen vuokraaminen tai luovuttaminen kolmannelle osapuolelle ilman satamamestarin lupaa on kielletty. Pursiseura voi irtisanoa venepaikan viivästyneiden ja maksamattomien venepaikkamaksujen vuoksi tai jos paikan haltija ei noudata satamasääntöjä ja yleisiä turvallisuusohjeita.

Satamakapteenilla on oikeus vaihtaa myönnetty venepaikka toiseen, mikäli se on perusteltua. Esimerkiksi matalassa uiva vene voidaan siirtää vapautuneeseen matalamassa vedessä sijaitsevaan paikkaan, jotta syvempi paikka saadaan sitä tarvitsevan käyttöön.

Portilla varustettujen laitureiden avaimista peritään avainpantti. Pantin saa takaisin kun venepaikka luovutetaan pois.

Yhteystietojen muutokset tulee ilmoittaa mahdollisimman pian satamakapteenille.

(laskutus, katkenneet kiinnitysköydet, vuodot, ilkivalta ym.)

Veneellä tulee olla vastuuvakuutus.

Purjehdusseuran jäsenyys eikä paikkakunnalla asuminen takaa automaattisesti laituripaikkaa / talvisäilytyspaikkaa satamissa. Sataman säännöt löytyvät vasemmalla olevasta valikosta.

Vieraspaikat

Kirkkorannan satamassa on 7 peräpoijupaikkaa vierasveneilijöille sekä kylkikiinnitysmahdollisuus suuremmille veneille tai laivalle. Vuorokausihinta poijupaikalla yöpymiselle on 10 € /vrk ja 42 €/viikko sekä seuraavat viikot 23 €/viikko. Pidemmistä säilytysajoista on myös sovittava satamakapteenin kanssa (puh. 044 2599 450). Kylkikiinityksestä on aina sovittava satamakapteenin kanssa.

Sataman varustus

Kirkkorannan satamalaiturilla on pursiseuran omistamat septilaite ja mastonosturi sekä pilssivesien imulaitteisto. Septi- ja pilssityhennyslaitteiden käyttö on seuran jäsenille ilmaista. Pilssiveden tyhjennyksestä perimme muilta kun seuran jäseniltä 10 €/tyhjennyskerta. Pilssin imutyhjennykseen käy seuran avain.

Seuran jäsenille mastonosturin käyttö on ilmaista, muilta perimme 10 € / nostokerta. Nosturiin käy seuran avain. Laiturilla on myös sähkö- ja vesipiste sekä rannassa WC. Rannassa on myös hyvä veneiden laskuluiska.

Talvisäilytys

Kotisatamassa on myös talvisäilytyskenttä, joka on tarkoitettu ensisijaisesti paikkakuntalaisille ja Ristiinan pursiseuran jäsenille. Säilytysmaksut määräytyvä veneen kokonaispituuden mukaan ja ovat alle 10 m 70 €, 10-15 m 80 € ja yli 15 m 100 €.