Astuvan ukon regatta 15.6. Sääntöuudistuksilla toivotaan matkapurjehtijoita mukaan.

26.4.2019

Astuvan ukon regatta purjehditaan tänä vuonna vasta 15.6. Kisa aloittaa Saimaa ranking -kilpailusarjan, jossa purjehditaan yhdeksän kilpailua eri puolilla Saimaata ja Kallavettä.

Saimaa rankingin luokkajako uudistui tälle vuodelle siten, että veneet jaetaan kahteen luokkaan; Racing ja Club. Racing-luokka on tarkoitettu trimmatuille kisaveneille ja Club-luokka matkaveneille. Uudistuksella on pyritty madaltamaan kilpailemaan lähtemisen kynnystä.

Racing-luokassa veneellä on oltava virallinen LYS-luku, mutta Club-luokassa kilpailunjärjestäjä voi myös antaa veneelle kilpailukohtaisen LYS-kertoimen. Club-luokassa purjevarustuksen saa ilmoittaa vasta ilmoittautuessa.

Kilpailun tukikohtana on Korkia. Kilpailu kestää 4-6 tuntia. Lähialueella kiertävä reitti ilmoitetaan kilpailuaamuna.

Astuvan Ukon regatta 2019 kilpailukutsu