Korkian säännöt koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana

29.4.2020

Nämä säännöt ja ohjeet ovat voimassa niin kauan, kun Suomen hallituksen poikkeustilalain nojalla asettama kokoontumiskielto on voimassa.

RiPS ei estä käyttämästä Korkian tukikohtaa rantautumiseen rajoitusaikana. Korkiassa saa siis vierailla. RiPS:n hallitus kuitenkin suosittelee (erityisesti yli 70-vuotiaita ja riskiryhmiin kuuluvia), että vierailuja Korkian tukikohtaan tulisi harkita huolellisesti.

Korkiaan ei saa tulla, jos joku miehistön jäsenistä tuntee olonsa sairaaksi. Saaresta on poistuttava, mikäli joku miehistöstä sairastuu vierailun aikana. Korkiaan ei saa myöskään tulla, jos on määrätty karanteeniin. Korkia ei ole paikka, missä vietetään karanteenia.

Korkiassa ei järjestetä tapahtumia eikä talkoita poikkeustilan aikana. Huolto- ja korjaustehtäviä voi jokainen vapaasti tehdä halutessaan huomioiden turvavälit ja -ohjeet.

RiPS:n hallitus linjaa lisäksi seuraavat ohjeet ja rajoitukset Korkian tukikohdan käytölle:

• On pysyttävä pääosin omissa veneissä. Vene katsotaan kotiin rinnastettavaksi yksityiseksi alueeksi.
  • Korkiaan suositellaan saapumista vain perhemiehistöllä.
  • Vältettävä vierailuja toisten veneissä.
  • On pidettävä riittävät turvaetäisyydet sekä ihmisten että veneiden välillä.
  • Huolehditaan hygieniasta, pestään kädet ja käytetään käsidesiä.
  • Saunominen on toistaiseksi kielletty.
  • Saunan padassa voi lämmittää tiskivettä. Tiskaaminen omilla välineillä.
  • Grillikatoksessa voi valmistaa ruokaa venekunnittain huomioiden turvavälit. Ruokailu tapahtuu omissa veneissä. Myös ruoanlaitto suositellaan tehtäväksi pääosin omissa veneissä.
  • Mökissä huomioidaan turvavälit, kun käydään täyttämässä vieraskirja ja maksamassa maksut. Muuten mökin käyttöä tulee välttää.
  • WC:n käytössä erityisen hyvin huolehdittava hygieniasta. Käsienpesu saippualla ja käsidesillä.
  • Noudatetaan viranomaisten antamia turvaohjeita ja määräyksiä.

RiPS:n hallituksen linjaamat ohjeet ja rajoitukset koskevat niin omia seuralaisia kuin tukikohtayhteistyön seuralaisia tasapuolisesti.

Lisäksi huomautetaan, kuten valtioneuvoston verkkosivujen ukk-palstalla todetaan, niin “Rajoitukset on tehty ihmisten suojelemiseksi, eikä kenenkään tulisi pohtia, miten linjauksia voi kiertää.”

Saimaan pursiseurojen tukikohtien yhteiskäyttö

Kaikilla yhteiskäytössä mukana olevilla pursiseuroilla on omat säännöt tukikohtien käytölle poikkeusaikana. Tiedossa on, että ainakin Savonlinnan Pursiseura on sulkenut Kankaisen yhteiskäytön ulkopuolelle pandemian ajaksi. Ennen vierailua toisten seurojen tukikohdissa, tulee tilanne ja ohjeet lukea kyseisen seuran nettisivuilta.