Ilkka Rytkönen seitsemäs O250-luokan MM-kilpailuissa Saksan Kriebsteinissa

11.8.2016
 

Viime viikonloppuna ajettiin Formula 250 -luokan Maailmanmestaruus kilpailut Saksan Kriebsteinissa.

Ilkka kertoo:

16 kilpailijaa kymmenestä eri maasta otti osaa kilpailuihin. Finaaliin pääsi 12 kuljettajaa joten ajettiin ensiksi aika-ajot kahdessa ryhmässä joista 9 parasta pääsi finaaliin. Meillä oli koneen kanssa ongelmia ja jäin aika-ajoissa paikalle 10.

Ajoimme sitten karsintaerän seitsemän kilpailijan kanssa ja pääsin erän voittajana mukaan finaaliin.

1. Startti

Starttasin paikalta 10 ja sain todella hyvän lähdön, ajoin koko erän paikalla neljä ja pystyin ajolinjoilla pitämään huomattavasti kovempaa ajavat takana. Erän sijoitus 4.

2. Startti

Sain toiseen starttiin myös hyvän lähdön, mutta italialainen Daniele Frontoni pääsi toisella suoralla ohitseni koska hänen veneensä kulki 10km/h kovempaa. Taistelin erän viidenneksi.

3. Startti

Kolmannessa lähdössä moottori aloitti suuremmat oikuttelut ja jäin startissa viimeiseksi. Sain veneen kulkemaan ja ohitin neljä kuskia. Olin erän 6.

4. Startti

Moottorista loppui tehot heti ensimmäisten metrien jälkeen ja lopullisesti se sammui ensimmäisellä kääntöpoijulla. Kampiakseli petti. Tästä erästä ei pisteitä tullut.

Italialainen tallimme ykköskuski Massimo Rossi ajoi tiukan viikonlopun MM kultaan. Viime vuoden voittaja Peter Bodor ajoi toiseksi. Kolmanneksi ajoi saksalainen Mario Alex.

Meillä oli koko viikonlopun ajan ongelmia moottorin huippukierroksien kanssa. Kun teamin muilla kuskeilla koneet kiersivät 14200rpm/ niin minulla oli vain 13000rpm käytössä. Se tiputti suoravauhdin 161km/h:sta vaatimattomaan 148km/h. Emme löytäneet vikaa ja jouduin taistelemaan heikommalla kalustolla mitalisijojen ulkopuolella.

Tällaista tämä moottoriurheilu välillä on. Leuka rintaan ja... Vai miten se nyt menikään ?

Ilkka oli siis seitsemäs kuudentoista kilpailijan koitoksessa, missä oli osallistujia kymmenestä maasta!