Matkapurjehduskilpailu korkkasi uuden purjehdusalueen

8.9.2019

Yövesi-matkapurjehduskilpailu teki tänä vuonna aluevaltauksen, kun reitti laitettiin kiertämään Lehtisenselälle Korkian koillispuolelle. Kahdeksan kilpailevaa venettä lähti aamun frisbeekilpailun jälkeen Ristisaaren laiturin edustalta kohti Korkiaa.

Kilpailujaosto oli jo aiemmin makustellut Lehtisenselkää kilpailualueena ja tänä vuonna päätettiin kierrättää laivue sen kautta. Selän pohjoispäähän vietiin kääntöpoiju ja kilpailijat kävivät kiertämässä sen ennen Korkiaan saapumista. Lehtisenselkä todettiin käyttökelpoiseksi purjehdusalueeksi ja ihmeteltiin, miksei kukaan ollut siellä ennen purjehtinut.

Yövesi-matkapurjehdus oli jälleen hieno yhdistelmä leppoisaa ja samalla tarkkaa kilpapurjehdusta sekä yhteistyötä naapuriseuran kanssa. Kilpailevissa veneissä oli perinteisesti mukana kokeneita moottoriveneilijöitä tutustumassa tuulen voimalla liikkumiseen.

Voiton vei Niina Kokon kipparoima Fenix ennen Woodpeckeriä ja Allia. Ilahduttavaa oli uusien veneiden ilmestyminen lähtöviivalle: Harri Muikun perhe kisasi Helmi-veneellään ja Ville Valkosen itse rakentama Plan B:kin sai ensimmäisen kilpailutestinsä.

purjehdustulokset

frisbeegolf-tulokset